YLIMÄÄRÄINEN YHTIÖKOKOUS, OSA 2

Espoossa, 20.3.2023, klo 05:15

Olen koiran kanssa aamulenkillä. Reittimme kulkee rannassa olevan aukion kautta ystäväni talon ohi. Remonttimiehet tulisivat kulkemaan kohteeseen samaa reittiä. Katselen kohdetta ja mietin että mitä helvettiä tässä yhtiössä on tekeillä. Käyn jälleen ylimääräisen yhtiökokouksen asioita mielessäni läpi.

Isännöitsijällä oli pakonomainen tarve saada remontti käyntiin nopeasti. Kokouksessa hän ilmoitti saaneensa samana päivänä tiedon: 

Espoon kaupunki on aloittamassa rannassa olevan aukion kunnostuksen tulevana kesänä ja meidän on saatava remontti tehtyä ennen kuin aukion kunnostus alkaa. Aukion läpi ei pysty kulkemaan remonttikalustolla kunnostuksen aikana. Ja jos remontti tehdään vasta aukion kunnostuksen jälkeen, niin sitten meidän hiekkapuhallusautot ja muu raskas kalusto ajaa juuri kunnostetun aukion läpi ja vahingoittaa aukion ja me maksamme sitten aukionkin korjaukset” 

Kävelemme nyt juuri sitä reittiä josta isännöitsijä puhui. Kävelemme pelastustietä. Isännöitsijän mukaan aukion kunnostus tulee siis sulkemaan pelastustien kahdeksi vuodeksi. 

Katselemme koiran kanssa julkisivua. Kolme neljästä osakkaasta on laitattanut parvekkeelle lasitukset omalla kustannuksellaan. Konsultti kertoi kokouksessa, että ennen parvekkeiden hiekkapuhallusta osakkaat vastaavat parvekelasien irrottamisesta ja hävittämisestä. Nykyiset lasit tulee hävittää, koska tilalle tullaan asentamaan uudet. Parvekkeiden mitat kuulemma muuttuvat, joten nykyisiä laseja ei voi asentaa takaisin. En ymmärrä miksi parvekkeiden mitat muuttuvat. Nehän on tarkoitus vain hiekkapuhaltaa ja maalata. 

Kierrämme taloa. En näe halkeilevia elementtisaumoja. Kokeilen painaa sormella muutamasta kohdasta. Saumat ovat elastisia ja elementeissä kiinni. Etsin kohtaa josta oli kuva konsultin esityksessä. Kuvassa oli halkeillut sauma, josta oli painettu puukolla läpi. Esityksessä ei ollut muita kuvia saumoista. Rikkinäisen sauman kuva ei ole edustava kuvaamaan tätä kohdetta. En löydä puukotettua kohtaa. 

Kokouskutsun mukaan syöksytorviin tullaan asentamaan saattolämmitys, mutta konsultin esityksen kohdassa “Korjauksen sisältö” tätä ei mainittu. Saattolämmityksestä ei kukaan maininnut kokouksessa sanallakaan. En voi tietää oliko saattolämmityksen tarkoitus kuulua urakkaan vai ei. Meille ei näytetty kokouksessa mitään suunnitelmaa, ei tarjouksia, ei tarjouspyyntöjä. Meille ei edes kerrottu mihin hintaan urakkaa on tarjottu. Konsultti kertoi, että hinta on liikesalaisuus koska urakkasopimusta ei ole vielä allekirjoitettu. 

Olin kokouksen jälkeen niin tuohduksissa, että sain nukuttua seuraavana yönä vain puolitoista tuntia. Minua kouraisee taas vatsanpohjasta kun katselen taloa ja mietin tätä projektia.

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s