TEERENPELIN VISKI ON HYVÄÄ

Olen satunnainen viskistä nautiskelija. Nuorempana yritin snobbailla mallasviskeillä. Laphroig oli suosikkini illanvietossa. Laphroigilla oli piristävää vaikutusta, joten se ei käynyt yömyssynä. Iltasella parhaiten työasiat auttoi unohtamaan siivu Glenlivetiä ja siihen pieni loraus vettä. Lagavulin oli monen kaverin suosikki, mutta omasta mielestäni sen paksu savuisuus veti makunystyrät tukkoon.

Nykyinen suosikkini on Irlannin helmi Jameson erinomaisen hinta-/laatusuhteensa ansiosta. Jamesonia olen ostanut alle €15 / litra. Halvimmatkin skottilaiset Single Malt -viskit maksavat suunnilleen tuplat Jamesoniin verrattuna. Jos Jamesonia ei ole tarjolla, saatan toisinaan ostaa jopa skottilaista Blended-viskiä, kuten Ballantinesia, jota saa monesti lentokentiltä reilulla kympillä per litra.

Sedälläni on tynnyrillinen Teerenpelin Single Malt -viskiä, joka on tislattu toukokuussa 2003. Maistelimme sitä toissaviikolla ja maku on erinomainen. Setäni järjesti kilpailun, jonka satuin voittamaan. Sain palkinnoksi pullollisen tätä herkkua, joka on pullotettu reilu vuosi sitten 10 vuoden ikäisenä. Viskiä on kypsytetty portviinitynnyreissä, mikä antaa juomaan uskomattoman hienon makean ja öljyisen ilmeen.

En ole viskien asiantuntija, mutta siitä huolimatta elämä olisi hieman köyhempää, jos viskiä ei olisi. Minusta myös pitää olla sallittua, että viskeistä voi vaihtaa mielipiteitä esimerkiksi blogikirjoituksissa. Eilen sain kuulla virastosta, jonka nimi on aluehallintovirasto. Aluehallintovirasto on kieltänyt kahta bloggaajaa mainitsemasta sanan viski blogeissaan. Perusteena on, että he mainostavat aluehallintoviraston mielestä Olut- ja Viskimessuja. Tapahtuman nimi on OLUT EXPO 2014 ja se järjestetään Kaapelitehtaalla 24. – 26.10. En ollut kuullut messuista aikaisemmin, mutta nyt osallistuminen on alkanut kiinnostaa.

Seurasin eilen illalla Twitterkeskustelua aiheesta. Twiittaajat olivat poikkeuksetta pöyristyneitä bloggaajien viskikiellosta. Oman oikeustajuni mukaan demokratiassa ei pitäisi tapahtua asioita, joita ilmeisestikin lähes 100% kansasta vastustaa.

Suomessa on paljon hyvää, mutta nämä virkamiesten päättömyydet saavat sappeni kiehumaan. Tällaisina hetkinä tulee usein mieleen, että kyllä täältä on johonkin lähdettävä.

Advertisement

Yksi ajatus artikkelista “TEERENPELIN VISKI ON HYVÄÄ

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s