HYVINVOINTIYHTEISKUNNAN ITSEMURHA

Terveiset Tampereen alihankintamessuilta, D-hallista ja osastolta T10!

Olemme käyneet täällä monta mielenkiintoista keskustelua. Useammassa yhteydessä on käynyt selväksi, että yritykset tarvitsevat työvoimaa, mutta niiden on vaikea saada sitä. Kuvaava esimerkki on hitsareiden tilanne.

Porissa tarvitaan hitsareita. Turussa niitä olisi vapaana, mutta he eivät suostu lähtemään töihin. Porissa hitsarille maksettaisiin alkupalkkana €14/h. Duuniin meneminen ei kannata, koska työttömyyskorvauksilla tienaa enemmän. On ymmärrettävää, että hitsarit naureskelevat työtarjouksille, kun tienaavat joutilaina €15/h.

Työvoimaa tarjoava suomalainen yritys vuokraa työvoimaa. Heille tulee hitsareita mm. Puolasta ja Saksasta, koska suomalaiselle ei työ kelpaa.

Saksa on yksi harvoja maita joilla menee hyvin. Silti saksasta riittää hitsareita Suomeen. Saksassa hitsari tienaa työsuhteen alkaessa €9/h, joten Suomesta tarjottu tuntipalkka on puolet parempi. Suomeen tulo kannattaa.

Saksalaisten ja puolalaisten verotuloilla kustannetaan suomalaisten työttömien sosiaaliturvaa. Suomalainen hitsari oppii ottamaan rennosti ja nukkumaan pitkään. Miehelle jää kahden vuoden ajan melkein yhtä paljon käteen kuin hän aikoinaan tienasi Turussa.

Kun kaksi vuotta työttömyyttä tulee täyteen, suomalainen hitsari on oppinut ottamaan rennosti, mutta unohtanut kuinka tehdään töitä. Hän ei enää kelpaakaan työnantajalle, vaikka nyt €14/h kelpaisi työntekijälle.

Olemme itse järjestelmämme luoneet. Kyseessä on tahaton itsemurhayritys. Kun nyt huomaamme, että köysi kiristyy, meidän pitäisi kohdata todellisuus ja ottaa silmukka pois kaulasta.

Advertisement

6 ajatusta artikkelista “HYVINVOINTIYHTEISKUNNAN ITSEMURHA

 1. Anneli Ollila

  Olen ihaillut Saksan selviytymistä ja saksalaisten työmoraalia. Taitaa olla Lutherin perintöä. Työ kunniaan. Todella epäilyttävää on suomalaisten ammattimiesten ammattitaidon menettäminen.

  Vastaa
 2. jj

  Toi nyt ihan täyttä paskaa. Mistä lähtien tekemättä mitään on Suomessa tienannut 15€ tunnissa. Ota selvää ennekuin jauhat PASKAA!

  Vastaa
 3. Mikkis

  Joskus vaikea ymmärtää näitä hallituksen arvostelioita. Jos rahaa ei ole niin pitää leikata menoja niin teet itsekin. Kun työttömyys on jatkanut kasvuaan jo 9 vuotta yhtäkyytiä niin verotuloat ovat vähäiset. Velka elvytystä on tehty jo lähes saman verran ja velkaa on niin paljon että EU uhkaa jo troikan lähetämisellä suomeen. Velka asioissa suomea ei kannata verrata saksaan koska siellä on talouskasvu nousukiidossa täällä meilä talous on ollut lähes syöksykierteessä pitkään
  Mikä on sitten aiheutanut työttömyyden ja talouden supistumisen. Yksi merkitävin tekijä on ollut taipumaton ja vastuuton AY liike.
  Jos laitat googleen sanat ei käy osuukin 90% näistä AY liikeeseen. Miksi ja miten AY liike on vastuuton. Ensimmäinen asia on täysi kuurous talouden varoituksille. Suomi on saanut roppakaupalla varoituksia työmarkkinoiden jäykyydestä näitä ovat meile lähetäneet EU, OEDC, luottoluokitajat, merkittävät talousasiantuntijat. Tästä huolimatta AY liike taistelee työttömyyden puolesta henkeen ja vereen.
  Toinen asia on sen oma toiminta. AY liike on vaatinut suu vaahdossa yrityksiltä vastuuta ja johtajien palkkojen laskemista. Moni yritys ja johtaja on näihin jo tarttunutkin. Mitä on tehnyt AY liike nostanut rajusti omia palkkojaan.
  Ay liike syyttää hallitusta eriarvoisen suomen luomisesta. kuitenkin AY liike itse on jakanut suomen kahtia töissäkäyviin rikkaisiin ja köyhiin työttömiin. AY liike julistaa olevansa heikon puolella mutta samaan aikaan imee köyhät putipuhtaaksi VVO yhtiön vuokramarkkinoilla. Ikävin AY liikeen ominaisuus on varmasti demokratian ja ihmisoikeuksien polkeminen. AY liike on perustettu vastustamaan yhteiskuntaa ja työnantajia. Työtaistelu on aina AY likeen mielestä oikeutettu. Kahden viikon kurssin käynnyt ahtaaja jolla palkka on jo 5000eur kuukaudessa saa pysäyttää suomen viennin. Jos äänestystulos ei mielytä AY liikettä uhkaa se suomea lakkoallolla. Samoin jokaisen ihmisen oikeus neuvotella oma palkka on jäänyt rikkaiden AY johtajien jalkoihin.
  Ei varmasti ole kaukaa haettu että nuori kokoomuspolitiikko vertaa Ay liikettä järjestäytyneeseen rikollisuuteen.

  Vastaa

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s